דף הבית

האדמה והטבע הם המפתח להצלחה שלנו.
טבעי שנעשה הכל כדי לשמור עליהם חיים, בריאים ולאורך זמן.

  • קרוב לטבע ומחובר למקום
    ההשראה שלנו
  • פשוט לעשות טוב בכל יום מחדש
    שיתוף פעולה סביבתי
  • מבט קרוב לכרמים
    כרם ,טבע, חי וצומח

"האדמה והטבע הם המפתח להצלחה שלנו.
טבעי שנעשה הכל כדי לשמור עליהם חיים, בריאים ולאורך זמן."
יקב הרי גליל, קרוב לטבע

אודות היקב

בגליל העליון, סמוך לקיבוץ יראון גילנו את יופיו של מפגש משוחרר עם הטבע. חווית המפגש הזו הולידה יקב חופשי ויצירתי בגישה ובעשייה שלו.

 

אנו פועלים עם הטבע ויוצרים יחסים ברי קיימא עם האדמה והכרמים הצומחים מתוכה.
חשוב לנו לשמור על הקיים. לתת לחיים בסביבה לשרות. לתת חזרה.

 

רוצים לדעת עוד?

היינות שלנו:

בלאן דה נואר - לבן מאדום

בלאן דה נואר - לבן מאדום

ליין צבע זהבהב בוהק, עם ארומות של אגס, תפוח ירוק ומשמש, ברקע ניחוחות של ליים ופריחת הדרים. ליין חמיצות רעננה ומאוזנת היטב והסיומת נעימה.

הרכב זני: פינו נואר, סנג'ובזה, גרנאש
כרם: הרי הגליל העליון, כרם יראון
תהליך ייצור: אשכולות הענבים נבצרו ידנית
ועברו סחיטה עדינה לקבלת צבע בהיר
על היין: יין לבן מרענן עם חמיצות טובה ומרקם
מענג המיוצר מענבים אדומים.

גרנאש נואר

גרנאש נואר

ין בעל צבע ארגמן בוהק, ניחוחות דובדבן אדום, קונפיטורת פטל ומי ורדים לצד ארומות תבלינים ואדמה. ליין מרקם קטיפתי עם חמיצות עדינה ומאוזנת וסיומת ארוכה.

הרכב זני: 100% גרנאש
כרם: הרי הגליל העליון, כרם יראון
תהליך ייצור: שנה יישון בחביות עץ אלון צרפתי
להעשרת אופי היין
על היין: צבע ארגמן בוהק עשיר בניחוחות פרי
אדום מתקתק ותבלינים- רך ונעים לשתייה.

פינו נואר

פינו נואר

יין בעל צבע אדום בוהק. ניחוחות צבעוניים של תותי שדה, דומדמניות, דובדבנים ופרחי בר המלווים בארומות של חמאה מושחמת ותבלינים. ליין מרקם חלק קטיפתי וסיומת ארוכה ואלגנטית.

הרכב זני: פינו נואר
כרם: הרי הגליל העליון, כרם יראון
תהליך ייצור: 10 חודשי יישון בחביות עץ אלון צרפתי
על היין: פינו נואר עם אופי גלילי מובהק. צבע
אדום בוהק, רך ונעים לשתייה.

כרם הסלע

כרם הסלע

יין עוצמתי בצבע סגול עז, עם ניחוחות פירות יער, אדמה וניל ורמז לעץ אלון.

הרכב זני: 100% סירה
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
על היין: יין עוצמתי בצבע סגול עז, עם ניחוחות פירות יער, אדמה וניל ורמז לעץ אלון.

אביבים

אביבים

בלנד לבן מיינות הדגל, מורכב ברובו מענבי שרדונה ומעט ענבי ויונייה, ליין צבע זהוב בוהק ניחוחות עשירים של פרי בשל ורמיזות לחמאה ווניל. יין מאוזן עם חמיצות נעימה וסיומת ארוכה ומלטפת.

הרכב זני: 94% שרדונה ו 6%- ויונייה
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: היין תסס בחביות עץ אלון צרפתי
והתיישן על משקעי השמרים במשך 5 חודשים
על היין: לבן עשיר בטעמים ובניחוחות פירותיים
עם רעננות נעימה

מירון

מירון

ליין צבע סגול עמוק בוהק, בעל גוף מלא, מרקם קטיפתי וסיומת ארוכה ואלגנטית. המירון עשיר בניחוחות של אוכמניות, דובדבן שחור וריבת פטל, המלווים בארומות של שוקולד ותבלין ציפורן.

הרכב זני: סירה uפטי ורדו
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: 16 חודשי יישון בחביות עץ אלון צרפתי
על היין: ליין צבע סגול עמוק בוהק, בעל גוף מלא,
מרקם קטיפתי וסיומת ארוכה ואלגנטית. המירון עשיר בניחוחות של אוכמניות,
דובדבן שחור וריבת פטל, המלווים בארומות של שוקולד ותבלין ציפורן.

יראון

יראון

ליין גווני בורדו עשירים, עם ארומות של אוכמניות טריות, פטל שחור, דובדבנים טריים וריבת שזיפים סגולים המלווים בניחוח עדין של עשבי טיבול טריים ברקע ניתן להבחין בניחוחות של אגוז מוסקט, וניל ועץ אלון קלוי. יין בעל מרקם חלק ושופע, עם טעמים עשירים, מאוזן היטב וסיומת ארוכה ואלגנטית

הרכב זני: 47% קברנה סוביניון, 40% מרלו, 8% פטיט ורדו, 5% קברנה פרנק
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: תסיסה מלולקטית מלאה ו-16 חודשי יישון בחביות עץ אלון צרפתי.
על היין: יין הדגל של היקב. ארומות שופעות של גרגרי יער, דובדבנים וריבת שזיפים על רקע ניחוחות מתובלים של וניל, ציפורן ועץ אלון קלוי. יין מאוזן היטב, גוף מלא וסיומת ארוכה וקלאסית.  

כרם יפתח

כרם יפתח

יין עוצמתי ואלגנטי עם אופי פרי עשיר וניחוח וניל ועץ קלוי, התיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ובעל יכולת התיישנות טובה.

הרכב זני: מרלו, פטי ורדו
כרם: הרי הגליל העליון, כרם יפתח
תהליך ייצור: התיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ
אלון צרפתי
על היין: כרם יפתח הוא בלנד מכרם יחיד. יין עוצמתי
ואלגנטי עם אופי פרי עשיר וניחוח וניל ועץ קלוי.

גוורצטרמינר

גוורצטרמינר

יין ארומטי ורענן עם מתיקות עדינה של פרי טרופי, תבלינים ופריחה

הרכב זני: 100% ענבי גוורצטרמינר
אזור גידול: הרי הגליל העליון, כרם מנרה
תהליך ייצור: ענבי הגוורצטרמינר תססו ושהו
במכלי נירוסטה לתקופה קצרה,
לשמירה על טעמי הפרי ורעננות
על היין: יין ארומטי ורענן עם מתיקות עדינה
של פרי טרופי, תבלינים ופריחה.                 

ליין מתיקות מרומזת, גוף בינוני וסיומת ארוכה ונעימה.

סוביניון בלאן

סוביניון בלאן

ליין צבע צהבהב בהיר בעל חמיצות עדינה ומאוזנת. ארומות בולטות של פסיפלורה וליצ'י, תאנה ופג'ויה ברקע ניתן להבחין רמזים להדרים ודשא קצוץ. יין קיצי, טעים עם סיומת ארוכה ושובבה

הרכב זני: 100% ענבי סוביניון בלאן
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: הענבים נבצרו בציר ידני סלקטיבי ועברו סחיטה עדינה באשכולות שלמים.
על היין: יין קיצי, טעים עם סיומת ארוכה ושובבה.

 ויונייה

ויונייה

יין פירותי וארומתי בעל צבע צהבהב. ליין ניחוחות של נקטרינה טרייה, אגס, שזיף ירוק וליים, ברקע ניתן להבחין בארומות של שקדים קלויים ודבש. יין בעל חמיצות נעימה ומאוזנת עם מרקם משיי וסיומת מלטפת.

הרכב זני: ויונייה
כרם: הרי הגליל העליון, כרם יראון
תהליך ייצור: חלק מהיין תסס והתיישן בחביות עץ
אלון צרפתי וחלקו תסס תסיסה קרה במיכלי נירוסטה
לשמור אופיו של הפרי
על היין: הזדמנות להיכרות עם זן הויונייה המעניק
טעם פירותי עם מתיקות עדינה

אלה

אלה

ליין מרקם קטיפתי מלטף עם ארומות של דובדבן שחור, אוכמניות טריות וריבת שזיפים. ברקע ניחוחות של ציפורן, קפה וחמאה מושחמת. ליין צבע סגול עמוק עם חמיצות עדינה ומאוזנת גוף מלא וסיומת ארוכה.

הרכב זני: סירה, סירה, קברנה סובניון, ברברה, גרנאש
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור:  תסיסה מלולאקטית מלאה, כשנה יישון בחביות עץ אלון צרפתי.
על היין: ליין צבע סגול עמוק עם חמיצות עדינה ומאוזנת גוף מלא,
סיומת ארוכה ומרקם קטיפתי מלטף עם ארומות פרי של דובדבן שחור,
אוכמניות טריות, וריבת שזיפים. ברקע ניחוחות של ציפורן, קפה וחמאה מושחמת

אלון

אלון

יין בעל ארומות עשירות של שזיף, דובדבן שחור וגרגרי יער טריים, גוון עשבוני קל ותווים של מייפל וחמאה מושחמת. ליין חמיצות טובה ומאוזנת, מרקם חלק ומשיי וסיומת ארוכה ונעימה.

הרכב זני: קברנה סוביניון, סירה, פטי ורדו וקברנה פרנק
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: היין התיישן במשך 12 חודשים
בחביות עץ אלון צרפתי
על היין: סגלגל ומאוד ידידותי, עשיר ומלא טעם,
מעניק חווית שתייה מהנה

הרי גליל לבן

הרי גליל לבן

בלנד לבן גלילי המופק מענבי ויונייה וסוביניון בלאן המשתלבים יחדיו ומעניקים רעננות פרי מתקתק לצד חמיצות מעודנת.

הרכב זני:  97%  אחוז ויונייה, 3% סוביניון בלאן


כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: בציר הענבים נעשה בצורה סלקטיבית ורגישה, מיד עם הגעתם ליקב נסס חטו הענבים בצורה עדינה. בתום הצללה שערכה כ 48-24 שעות הותסס היין בטמפרטורות משתנות בין 16-11 מעלות. בסוף התסיסה הופרד היין מין המשקעים והועבר לשהייה במכלי נירוסטה על משקעי שמרים קלים.


על היין: בלנד לבן גלילי המופק מענבי ויונייה וסוביניון בלאן המשתלבים יחדיו ומעניקים רעננות פרי מתקתק לצד חמיצות מעודנת. לראשונה עם פקק הברגה השומר על אופי מרענן ומנגיש את פתיחת היין.

רוזה

רוזה

רוזה ורדרד המופק מענבי סנג'ובזה, פינו נואר, גרנאש וברברה המשתלבים ליין מרענן קל ושובב עם חמיצות עדינה ומרעננת.

הרכב זני: סנג'ובזה, ברברה, גרנאש  
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: שילוב של שתי הטכניקות:
תסיסה קרה והוספת מעט יין אדום
על היין: רוזה בעל צבע ורוד בוהק,
יבש וקליל מאוד עם חמיצות עדינה ומרעננת.

סירה

סירה

ליין צבע סגול עמוק, עשיר בארומות של שזיף שחור, דובדבן בשל וקרם דה קסיס, ברקע רמזים למנטה וטבק. גוף בינוניי - מלא וסיומת נעימה וארוכה.

הרכב זני: סירה
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: לאחר התסיסה היין עבר לשהייה
במיכלי נירוסטה לשימור אופיו הפירותי
על היין: מדובר בזן הכי ים תיכוני שיש, יין חלק
ונעים בצבע ובטעם

הרי גליל אדום

הרי גליל אדום

בלנד אדום גלילי המורכב מענבים שגדלו בכרמים בגליל העליון. ליין צבע אדום עמוק, בעל ארומה מזמינה של פרי בשל ורמז לניחוח טבק ועשבי תבלין.  

הרכב זני:  82% קברנה סוביניון, 18% סירה
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: 7-14 ימי תסיסה במכלי נירוסטה.
תסיסה מלולאקטית וששה חודשי יישון במכלי נירוסטה לשימור האופי הפירותי של היין.
על היין: בלנד אדום גלילי המורכב מענבים שגדלו בכרמים בגליל העליון. ליין צבע אדום עמוק, בעל ארומה מזמינה של פרי בשל ורמז לניחוח טבק ועשבי תבלין.

מרלו

מרלו

יין בעל צבע בורדו עמוק ובוהק המעניק ביטוי גלילי ייחודי של ארומת פרי עשירה ברקע ניחוחות של עשבי טיבול טריים, ציפורן וטבק. מרלו קלאסי, עם גוף בינוני עד מלא, מהנה ונגיש לשתייה

הרכב זני: מרלו
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: 7-14  ימי תסיסה במיכלי נירוסטה. תסיסה מלולאקטית וששה חודשי יישון במיכלי נירוסטה לשימור האופי הפירותי של היין. 
על היין: יין בעל צבע בורדו עמוק ובוהק המעניק ביטוי גלילי ייחודי של ארומת פרי עשירה ברקע ניחוחות של עשבי טיבול טריים, ציפורן וטבק. מרלו קלאסי, עם גוף בינוני עד מלא, מהנה ונגיש לשתייה.

קברנה סוביניון

קברנה סוביניון

יין המופק מענבי קברנה סוביניון הגדלים בכרמי הגליל העליון. ליין אופי צעיר ורענן עם ארומת פרי עוצמתית ומודגשת

הרכב זני: קברנה סוביניון
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: 4-7 ימי תסיסה במיכלי נירוסטה.
תסיסה מלולאקטית וששה חודשי יישון במיכלי נירוסטה
לשימור האופי הפירותי של היין.
על היין: קברנה סוביניון ללא התערבות
החבית- ביטוי מעולה לפרי, רענן ונעים.

  • בנוסף לכל הדברים הטובים שאנחנו עושים כיקב בר קיימא יש לכך גם יתרונות בהיבט הכלכלי
    שאולי בן ערב , מנהל כספים
  • המעטנו את השימוש בחומרי ניקוי ביקב ע"י מתקן שטיפה בלחץ בעזרת מים חמים בלבד
    חננאל שגיא, מנהל מחלקת הייצור
  • חזון בר-הקיימא שנולד ביקב עובר באופן טבעי לשטח. עשרות מסעדות מוזגות יין מהחבית וחוסכות שימוש באלפי בקבוקי יין מדיי שנה
    שיר בן מובחר, מנהלת פיתוח שווקים
  • חזון הבר קיימא פוגש אותנו בחוויות ארועי מועדון החברים וגם בסיורי המבקרים ביקב, אנו נרגשים לראות את מידת ההתעניינות שלהם בכל פעם מחדש
    חגית ממן, מנהלת מרכז המבקרים ומש"א
  • החיבור לטבע נמצא אצל כל אחד מעובדי היקב. אנו חשים אותו בכל תחומי העבודה ובכל יום מחדש
    אליהו כהן, מנהל אחזקה
  • פיתוח בר קיימא איננו טרנד חולף אלא אחריות שהיקב בחר לקחת ולהוביל, החלטנו שזו הדרך הנכונה להתנהל ביחד עם הטבע
    אייל פרנקו, מנהל שיווק ומכירות
  • אנו פועלים לייצר היינות הטובים ביותר שיש ביכולתנו לייצר באחריות סביבתית ואנושית, תוך מחשבה ושיפור תמידיים למען הדורות הבאים
    קשת רזילי מיכאלי, מנהלת היקב
  • לעשות את המיטב היום מבלי לפגוע בדורות הבאים
    בועז מזרחי אדם, יינן
  • האדמה שאנחנו דורכים עליה מעניקה לנו המון: אוכל, נופים, מקום מגורים.
    אני חושב בכל יום איך אני יכול להחזיר לה כבוד ואהבה
    מיכה ועדיה, יינן ראשי