מזמינים אתכם להכיר אותנו יותר טוב. להתחבר למקום, ולהתקרב לטבע. להכיר לעומק מהי עשייה בת- קיימא, להתעדכן על הנעשה בכרמים וללמוד עלינו בכל ביקור משהו חדש.

בפתחו של בציר 2018

22/07/2018
מיכה ועדיה
בפתחו של בציר 2018

שלום חברים, 

 

ושוב עברה חלפה לה שנה והגענו בקול תרועה רמה לתחילת בציר 2018 ביקב.
עונת הגידול 2018 התאפיינה בחורף חם יחסית וללא משקעים רבים .
לעומת זאת אביב 2018 היה רבוץ משקעים (לא אופייני לתקופה) דבר שאילץ את כורמי היקב לבצע טיפולים מעבר לרגיל על מנת לשמור על בריאות הכרם.
האביב המתון ללא אירועי חמסין משוגעים גרמו לעונת גידול מהירה וטובה.
השנה כמו שנראה כרגע ישנה הקדמה של עשרה ימים לערך בהבשלת הענבים.
הענבים כרגע נראים ממש טוב וכולנו ציפייה ביקב לבציר ענבים מהטובים שידענו.
השנה מתוכנן בציר של כ 1000 טון וכמו שהעונה מתפתחת יש סיכוי סביר כי גם בציר 2018 כמו קודמו ב-2017 יהיה יחסית קצר.

כול מערכת היקב נכנסת להילוך גבוה צוות היצור שמכין את כול הציוד לבציר הייננים מכינים את עצמם למלאכה החשובה ביותר מלאכת הכנת היין והכורמים עושים עבודות אחרונות לפני בציר.
כולנו כאן ביקב מחכים כבר לענבים הראשונים שיגיעו ליקב בזמן הקרוב ונתחיל כבר במלאכת הכנת היין.
כמו כול שנה ושנה גם בבציר 2018 מקווים אנו להוציא מתחת ידינו יינות מעולים ואם האיכות תאפשר גם יינות פרמיום נוספים למה שאתם כבר מכירים.


אסיים בנימה אישית ואאחל לכולנו שנה טובה, בציר נפלא ויינות מעולים.


בברכה,


מיכה ועדיה
יינן ראשי יקב הרי גליל

 

Farm to Table: המושג הכי שחוק שיש?
בשנים האחרונות תפס המושג Farm to Table (מהשדה לצלחת) חלק משמעותי מהשיח הקולינארי. שפים, מסעדנים ויצרנים, משתמשים בו, תחת כל זר עשבי תיבול רע...
06/06/2018
השועל הירוק
עונה על כל הציפיות
בשנים האחרונות, כמעט בלתי אפשרי לנהל שיחה בנושאים קולינאריים, בלי לדבר על בישול עונתי. אז נכון, שקצת יותר מסובך לגשת לשוק, כדי לרכוש ירקות ו...
27/06/2018
השועל הירוק