דף הבית

האדמה והטבע הם המפתח להצלחה שלנו.
טבעי שנעשה הכל כדי לשמור עליהם חיים, בריאים ולאורך זמן.

  • פשוט לעשות טוב בכל יום מחדש
    שיתוף פעולה סביבתי
  • מבט קרוב לכרמים
    כרם ,טבע, חי וצומח
  • קרוב לטבע ומחובר למקום
    ההשראה שלנו

"האדמה והטבע הם המפתח להצלחה שלנו.
טבעי שנעשה הכל כדי לשמור עליהם חיים, בריאים ולאורך זמן."
יקב הרי גליל, קרוב לטבע

אודות היקב

בגליל העליון, סמוך לקיבוץ יראון גילנו את יופיו של מפגש משוחרר עם הטבע. חווית המפגש הזו הולידה יקב חופשי ויצירתי בגישה ובעשייה שלו.

 

אנו פועלים עם הטבע ויוצרים יחסים ברי קיימא עם האדמה והכרמים הצומחים מתוכה.
חשוב לנו לשמור על הקיים. לתת לחיים בסביבה לשרות. לתת חזרה.

 

רוצים לדעת עוד?

חנות מועדון הלקוחות

במיוחד עבורכם, יצרנו חנות בה ניתן לרכוש חבילות ומארזים בלעדיים
שיגיעו עד אליכם בלחיצת כפתור.

 

בקרו בחנות

היינות שלנו:

הרי גליל לבן

הרי גליל לבן

בלנד לבן גלילי המופק מענבי ויונייה וסוביניון בלאן המשתלבים יחדיו ומעניקים רעננות פרי מתקתק לצד חמיצות מעודנת.

הרכב זני: 72% ויונייה, 28% סובניון בלאן


כרמים: הרי הגליל העליון


תהליך ייצור: בציר הענבים נעשה בצורה סלקטיבית ורגישה, מיד עם הגעתם ליקב נסחטו הענבים בצורה עדינה. בתום הצללה שערכה כ 24-48 שעות הותסס היין בטמפרטורות משתנות בין 16-11 מעלות. בסוף התסיסה הופרד היין מן המשקעים והועבר לשהייה במכלי נירוסטה על משקעי שמרים קלים.


על היין: בלנד לבן גלילי המופק מענבי ויונייה וסוביניון בלאן המשתלבים יחדיו ומעניקים רעננות פרי מתקתק לצד חמיצות מעודנת.

רוזה

רוזה

יין רוזה רענן GSM. היין בעל ניחוחות רעננים של פרי

הרכב זני: 42% סירה, 31% גרנאש, 27% מורבד


כרמים: הרי הגליל העליון


תהליך ייצור: הענבים טופלו בתהליך של יצור יין לבן  מיד עם הגעתם ליקב, לרבות הצללה סטטית במשך 24 שעות ותסיסה קרה בכ-°14. מענבי הגרנאש  יוצר רוזה בשיטת הדימום ((Saignée. ממיכלי תסיסה אדומים הופרשו, מספר שעות לאחר קליטת הענבים, אחוזים בודדים של מיץ אשר הותסס בנפרד, במטרה לשמור על רעננות היין וטעמי הפרי.


על היין: יין רוזה רענן GSM. היין בעל ניחוחות רעננים של פרי.

סירה

סירה

יין זני צעיר בעל צבע סגול עמוק, עשיר בניחוחות רעננים של סיגליות דובדבן בשל שזיף שחור ורמז לניחוח רגבי אדמה. ליין מרקם קטיפתי ומלא עם סיומת נעימה וארוכה.

הרכב זני: סירה


כרמים: הרי הגליל העליון


תהליך ייצור: 7-14 ימי תסיסה במיכלי נירוסטה. תסיסה מלולאקטית וששה חודשי יישון במכלי נירוסטה לשימור האופי הפירותי של היין.


על היין: יין זני צעיר בעל צבע סגול עמוק, עשיר בניחוחות רעננים של סיגליות דובדבן בשל שזיף שחור ורמז לניחוח רגבי אדמה. ליין מרקם קטיפתי ומלא עם סיומת נעימה וארוכה.

מרלו

מרלו

יין בעל צבע בורדו עמוק ובוהק המעניק ביטוי גלילי ייחודי של ארומת פרי עשירה ברקע ניחוחות של עשבי טיבול טריים, ציפורן וטבק. מרלו קלאסי, עם גוף בינוני עד מלא, מהנה ונגיש לשתייה

הרכב זני: מרלו
כרמים: הרי הגליל העליון


תהליך ייצור: 7-14 ימי תסיסה במיכלי נירוסטה. תסיסה מלולאקטית וששה חודשי יישון במיכלי נירוסטה לשימור האופי הפירותי של היין.

על היין: יין בעל צבע בורדו עמוק ובוהק המעניק ביטוי גלילי ייחודי של ארומת פרי עשירה ברקע ניחוחות של עשבי טיבול טריים, ציפורן וטבק. מרלו קלאסי, עם גוף בינוני עד מלא, מהנה ונגיש לשתייה.

קברנה סוביניון

קברנה סוביניון

יין המופק מענבי קברנה סוביניון הגדלים בכרמי הגליל העליון. ליין אופי צעיר ורענן עם ארומת פרי עוצמתית ומודגשת

הרכב זני: קברנה סוביניון


כרמים: הרי הגליל העליון


תהליך ייצור: 4-7 ימי תסיסה במיכלי נירוסטה. תסיסה מלולאקטית וששה חודשי יישון במיכלי נירוסטה לשימור האופי הפירותי של היין.


על היין: יין המופק מענבי קברנה סוביניון הגדלים בכרמי הגליל העליון. ליין אופי צעיר ורענן עם ארומת פרי עוצמתית ומודגשת

 ויונייה

ויונייה

יין פירותי וארומתי בעל צבע צהבהב. ליין ניחוחות של נקטרינה טרייה, אגס, שזיף ירוק וליים, ברקע ניתן להבחין בארומות של שקדים קלויים ודבש. יין בעל חמיצות נעימה ומאוזנת עם מרקם משיי וסיומת מלטפת.

הרכב זני: ויונייה
כרם: הרי הגליל העליון, כרם יראון
תהליך ייצור: חלק מהיין תסס והתיישן בחביות עץ
אלון צרפתי וחלקו תסס תסיסה קרה במיכלי נירוסטה
לשמור אופיו של הפרי
על היין: הזדמנות להיכרות עם זן הויונייה המעניק
טעם פירותי עם מתיקות עדינה

סוביניון בלאן

סוביניון בלאן

ליין צבע קש בהיר, ארומות בולטות של פירות טרופיים כגון: אפרסק לבן, פיג'ויה ופרי הדר. ביין מורגשת היטב תחושה של מינרליות יחד עם חומציות מאוזנת, אשר מוסיפים לו מורכבות ומרקם של סוביניון בלאן טעים ומרענן.

אזור גידול: הרי הגליל העליון, כרם משגב-עם אשר דושן בקומפוסט קפה ממוחזר של נספרסו

הרכב זני: 100% ענבי סוביניון בלאן

תהליך הייצור: הענבים נבצרו בציר ידני סלקטיבי ועברו סחיטה עדינה באשכולות שלמים. התסיסה ארכה כשלושה שבועות והתנהלה בטמפרטורות משתנות בין 18-12 מעלות צלזיוס. מיד בתום התסיסה, הופרד היין ממשקעיו הכבדים ונשמר מספר חודשים במכלי נירוסטה על משקעי שמרים קלים.

 

 

אלון לבן

אלון לבן

בלנד לבן גלילי המופק מענבי ויונייה סוביניון בלאן ושרדונה. ליין ארומה עשירה של אגס בשל פאי תפוחים לצד ניחוחות רעננים של מנטה ופריחת הדרים.

אזור גידול: הרי הגליל העליון
הרכב זני: 75% ויונייה, 18% סוביניון בלאן, 7% שרדונה .
תהליך הייצור: בציר הענבים נעשה בצורה סלקטיבית ורגישה, מיד עם הגעתם ליקב נסחטו הענבים בצורה עדינה. בתום הצללה שערכה כ 24-48 שעות הותסס היין בטמפרטורות משתנות בין 16-11 מעלות. כ 40 אחוז מן היין תסס והתיישן בחביות עץ אלון צרפתי למשך שלושה חודשים.
בסוף התסיסה הופרד היין מן המשקעים והועבר לשהייה במכלי נירוסטה על משקעי שמרים קלים התורמים ליין איכויות של מרקם וניחוחות של אפיה.

בלאן דה נואר

בלאן דה נואר

יין רענן בעל צבע בהיר וירקרק . ליין מרקם מישיי ניחוחות של פריחת ורדים אפרסק ,דובדבן חמוץ ורמז לניחוח עשב טרי.

אזור גידול: הרי הגליל העליון

הרכב זני: 100% גרנאש

תהליך הייצור: הענבים נבצרו בציר ידני- סלקטיבי ועברו סחיטה עדינה באשכולות שלמים. התסיסה ארכה כשלושה שבועות והתנהלה בטמפרטורות משתנות בין 12 - 18 מעלות צלזיוס.
מיד לאחר התסיסה, הופרד היין ממשקעיו הכבדים ונשמר מספר חודשים במיכלי נירוסטה על משקעי שמרים קלים.

סגנון: יין רענן בעל צבע בהיר וירקרק . ליין מרקם מישיי ניחוחות של פריחת ורדים אפרסק ,דובדבן חמוץ ורמז לניחוח עשב טרי. מאפייני הזן גרנאש (אדום) נשמרים בגרסה רעננה אביבית.

 

גרנאש

גרנאש

יין אדום יבש במיוחד בעל צבע אדום בוהק, עם ניחוחות דובדבן אדום לצד ארומות של תבלינים, אדמה ורמז לעץ אלון.

הרכב זני: 100% גרנאש
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: תסיסה כהלית  על קליפות בטמפרטורה של כ-°26 במשך 7 ימים. תסיסה מלולקטית מלאה, כשנה יישון בחביות עץ אלון צרפתי.
על היין: יין אדום יבש במיוחד בעל צבע אדום בוהק,  עם ניחוחות דובדבן אדום  לצד ארומות של תבלינים, אדמה ורמז לעץ אלון. יין עדין עם מרקם קטיפתי, חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה. ישתלב נפלא עם מגוון מנות ומאפשר חוויות שתייה קלילה ונעימה.

אלה

אלה

ליין צבע אדום עמוק חמיצות עדינה ומאוזנת מרקם מלטף, וסיומת ארוכה. בארומה ליין ניחוחות של דובדבן אוכמניות קפה ועץ אלון

הרכב זני: 62% סירה, 33% ברברה 5% פטי ורדו
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: תסיסה על קליפות בטמפרטורה של כ-°28 במשך 7-13 יום. תסיסה מלולאקטית מלאה, כשנה יישון בחביות עץ אלון צרפתי
על היין: ליין צבע אדום עמוק  חמיצות עדינה ומאוזנת מרקם מלטף, וסיומת ארוכה. בארומה ליין ניחוחות של דובדבן אוכמניות קפה ועץ אלון.

אלון

אלון

אדום אטום בצבע ליין ארומה של דובדבן בשל פירות יער רגבי אדמה עשבי תיבול חמאה ועץ אלון קלוי. ליין מרקם מלא עם סיומת ארוכה ומענגת. האלון 2016 התיישן במשך שנה בחביות עץ אלון צרפתי

הרכב זני: 26% קברנה סוביניון, 30% סירה, 29% מרלו, 15% קברנה פראנק
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: היין התיישן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי
על היין: אדום אטום בצבע ליין ארומה של דובדבן בשל פירות יער רגבי אדמה עשבי תיבול חמאה ועץ אלון קלוי. ליין מרקם מלא עם סיומת ארוכה ומענגת. האלון 2016 התיישן במשך שנה בחביות עץ אלון צרפתי

גליל סירה

גליל סירה

יין אדום ארומתי בעל ניחוחות של פטל שחור רגבי אדמה. ליין מרקם מפתה עם סיומת ארוכה.

אזור גידול: הרי הגליל העליון
הרכב זני: סירה

תהליך הייצור: תסיסה על קליפות בטמפרטורה של כ-°28 במשך 7 ימים. תסיסה מלולאקטית מלאה, כשנה יישון בחביות עץ אלון צרפתי. היין ימשיך להשביח בבקבוק עד 7 שנים ממועד הבציר.

פטי ורדו

פטי ורדו

יין בעל צבע סגול עמוק עם ניחוחות של פירות יער בשלים ,קסיס, טבק, רגבי אדמה ורמז לעץ אלון צרפתי. ליין מרקם עגול ומזמים עם סיומת ארוכה.

אזור גידול: הרי הגליל העליון
הרכב זני: פטי ורדו
תהליך הייצור: תסיסה על קליפות בטמפרטורה של כ-°28 במשך 7 ימים. תסיסה מלולאקטית מלאה, כשנה יישון בחביות עץ אלון צרפתי. היין ימשיך להשביח בבקבוק עד 7 שנים ממועד הבציר.

יראון

יראון

יין הדגל של היקב, בלנד המופק מענבים הגדלו בכרמי הגליל העליון ליין אופי עוצמתי וצבע בורדו בוהק, מלווה בארומות שופעות של גרגרי יער, דובדבנים וריבת שזיפים על רקע ניחוחות מתובלים של וניל, ציפורן ועץ אלון קלוי. יין מאוזן היטב, גוף מלא וסיומת ארוכה וקלאסית.

הרכב זני: %52 קברנה סוביניון, 31% מרלו, 9% פטי ורדו, 8% סירה
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: 10-151 ימי תסיסה "על הקליפות" בכ-28 מעלות. תסיסה מלולקטית מלאה ו-16 חודשי יישון בחביות עץ אלון צרפתי.
על היין: יין הדגל של היקב. ארומות שופעות של גרגרי יער, דובדבנים וריבת שזיפים על רקע ניחוחות מתובלים של וניל, ציפורן ועץ אלון קלוי. יין מאוזן היטב, גוף מלא וסיומת ארוכה וקלאסית.

מירון

מירון

ליין צבע סגול עמוק בוהק, בעל גוף מלא, מרקם קטיפתי וסיומת ארוכה ואלגנטית. המירון עשיר בניחוחות של אוכמניות, דובדבן שחור וריבת פטל, המלווים בארומות של שוקולד ותבלין ציפורן

הרכב זני: 68% סירה, 17% פטי ורדו, 15% מרלו
כרמים: הרי הגליל העליון
תהליך ייצור: 14-21 ימי תסיסה "על הקליפות" בכ-30 מעלות. תסיסה מלולאקטית מלאה ו-16 חודשי יישון בחביות עץ אלון צרפתי
על היין: ליין צבע סגול עמוק בוהק, בעל גוף מלא, מרקם קטיפתי וסיומת ארוכה ואלגנטית. המירון עשיר בניחוחות של אוכמניות, דובדבן שחור וריבת פטל, המלווים בארומות של שוקולד ותבלין ציפורן.

יראון לבן

יראון לבן

יין לבן יבש, צהוב בוהק בצבע עם ניחוחות של תפוח זהוב בשל, מנדרינה , אגס ורמז לעץ אלון ומינרליות . ליין מרקם משיי עם חמיצות רעננה וסיומת מענגת.

הרכב זני: 100% שרדונה
כרמים: כרם משגב- עם
תהליך ייצור: הענבים נבצרו בשעת בוקר מוקדמת כאשר הטמפרטורות צוננות . הענבים נסחטו ועברו הצללה של 24 שעות שלאחריה ביצענו שפיה .התירוש תסס בחביות העץ והתישן במשך כחמישה חודשים על משקעי השמרים.
על היין: צהוב בוהק בצבע עם ניחוחות של תפוח זהוב בשל ,מנדרינה , אגס ורמז לעץ אלון ומינרליות . ליין מרקם משיי עם חמיצות רעננה וסיומת מענגת.

יראון רוזה

יראון רוזה

יין רענן עם ניחוחות מפתים של פרחי בר ופריחת הדרים. ליין מרקם משיי חמיצות מודגשת וצבע ורוד רקפת.

אזור גידול: הרי הגליל העליון
הרכב זני: 67% ענבי גרנאש, ענבי סירה 30% סירה, 3% ענבי ויונייה.

תהליך הייצור: הענבים נבצרו ידנית ונסחטו באשכולות שלמים. התירוש הותסס על יד שימרי בר. לאחר סיום התסיסה היין שהה על משקעי השמרים במשך חמישה חודשים.

סגנון: יין רענן עם ניחוחות מפתים של פרחי בר ופריחת הדרים . ליין מרקם משיי חמיצות מודגשת וצבע ורוד רקפת.

כרם הסלע

כרם הסלע

כרם הסלע 2018 ,יין אדום יבש מיוצר מענבי סירה שגדלו בכרם הממוקם סמוך לקיבוץ מלכיה. הגפנים ניטעו לראשונה בשנת 2005 ובשנת 2012 ניטעו חלקות נוספות, מאז הכרם מייצר איכויות יוצאות דופן.

יין כרם הסלע מיוצר מענבי סירה שגדלו בכרם הממוקם סמוך לקיבוץ מלכיה. הגפנים ניטעו לראשונה
בשנת 2005 ובשנת 2012 ניטעו חלקות נוספות, מאז הכרם מייצר איכויות יוצאות דופן. כרם הסלע הוא
פרי עבודתם המשותפת של היינן מיכה ועדיה והכורם חגי קרבל.
יין עוצמתי בצבע סגול עז. היין הרמוני ושופע במגוון ניחוחות של פירות יער, דובדבנים, פטל שחור, רגבי
אדמה, וניל ועץ אלון צרפתי.
ליין מרקם עשיר וסיומת ארוכה.

כרם הצוק

כרם הצוק

מרלו 2018 , יין אדום יבש ליין צבע אדום עמוק עם ניחוחות של פרי יער בשל, רגבי אדמה, עשבי תיבול, וניל ועץ אלון, בעל גוף מלא עם מרקם קטיפתי וסיומת ארוכה.

יין כרם הצוק מיוצר מענבי מרלו.
ליין צבע אדום עמוק עם ניחוחות של פרי יער בשל, רגבי אדמה, עשבי תיבול, וניל ועץ אלון, בעל גוף מלא
עם מרקם קטיפתי וסיומת ארוכה.
תהליך הייצור
היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

כרם יפתח

כרם יפתח

היין מכיל 100% ענבי פטי ורדו הגדלים בכרם יפתח בעמק קדש. היין מייצג את איכויות האזור במיטבן. כרם יפתח מבטא יותר מכול את הסגנון והאופי המייחד את יינות הגליל העליון ועמק קדש רב העוצמה.

צבע סגול עמוק בוהק עם ניחוחות של פירות יער כהים, פטל ודובדבנים לצד ארומה של וניל, קפה ועץ אלון צרפתי. בעל מרקם מלא וסיומת ארוכה ואלגנטית. היין התיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ובעל יכולת התיישנות טובה.

  • בנוסף לכל הדברים הטובים שאנחנו עושים כיקב בר קיימא יש לכך גם יתרונות בהיבט הכלכלי
    שאולי בן ערב , מנהל כספים
  • המעטנו את השימוש בחומרי ניקוי ביקב ע"י מתקן שטיפה בלחץ בעזרת מים חמים בלבד
    חננאל שגיא, מנהל מחלקת הייצור
  • החיבור לטבע נמצא אצל כל אחד מעובדי היקב. אנו חשים אותו בכל תחומי העבודה ובכל יום מחדש
    אליהו כהן, מנהל אחזקה
  • אנו פועלים לייצר היינות הטובים ביותר שיש ביכולתנו לייצר באחריות סביבתית ואנושית, תוך מחשבה ושיפור תמידיים למען הדורות הבאים
    קשת רזילי מיכאלי, מנהלת היקב
  • האדמה שאנחנו דורכים עליה מעניקה לנו המון: אוכל, נופים, מקום מגורים.
    אני חושב בכל יום איך אני יכול להחזיר לה כבוד ואהבה
    מיכה ועדיה, יינן ראשי